fbpx
PASSION FÖR WHISKY

Där allt började

"För mycket av någonting är dåligt, men för mycket god whisky räcker knappt."
- Mark Twain, amerikansk författare och humorist

2008 besökte vi en whiskymässa i Kolding i Danmark. Den årliga whiskyfestivalen var ett absolut måste för oss på den tiden. Vi brukade träffa en liten grupp och iväg för att smaka på gyllene droppar för en dag.
Vi har alltid känt oss inspirerade av denna legendariska anda, som har ett nästan mytomspunna rykte. Några av oss njöt av några okomplicerade Highland och Lowland whisky från Skottland vid späd ålder av 18.

Konsten att whisky gör

De regler, lagar och krav som formar whiskyns värld fascinerar oss. Utifrån verkar whiskyproduktionen vara en komplicerad process och en vetenskap, men om man tittar närmare är det ett hantverk som har praktiserats av vanliga människor i årtionden.
För bara några år sedan kom de goda whiskysorterna från Skottland utan undantag, men i dag finner vi att bra whisky också produceras i andra länder, däribland Tyskland, Österrike och Schweiz.

Alltid en stor upplevelse

Även om whiskyproduktionen kännetecknas av traditioner, regler och krav finns det högklassiga whiskysorter vars egenskaper varierar beroende på destillationsmetod, destilleri, fat, mognad, temperatur, vattenkvalitet etc. Oavsett om det är en traditionell bourbonwhisky, en söt, mild sherry-smaksatt Speyside whisky, eller en extremt torvwhisky med en distinkt rökt smak, är det alltid en bra upplevelse att njuta av whisky som avslöjar stora smakskillnader.
Länge leve den gyllene whiskyn!